Sayfalar

23 Eylül 2012 Pazar

Karaciğer Kisti Bitkisel Tedavi Yöntemi


 Karaciğerde ortaya çıkan kistler hafife alınmamalıdır.Kist teşhisi konulduğunda aylık doktor kontrolu düzenli olarak  yapılmalıdır.Ayrıca bu kistler belli büyüklere ulaştığında  kansere neden olmaktadır.Karaciğerdeki kistler için bitkisel kür ve nasıl hazırlanılacağı aşağıda belirtilmiştir.
  Karaciğer Kisti Kürü
Karaciğerde bulunan hidadik ve basit kistler için önerimiz sabah ve öğlen keçiboynuzu akşamları lavanta kürüdür.
 Orta büyüklükteki keçiboynuzundan yedi tanesini 4cm uzunluğunda kırarak kaynamakta olan yarım litreye yakın klorsuz suyun içine atınız.Kısık ateşte sekiz dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız.Soğuduktan sonra süzerek cam şişeye doldurunuz.Hergün sabah kahvaltısından ve öğlen yemeğinden önce 1 su bardağı içilir.
Aynı gün akşam lavanta bitkisi kaynamakta olan bir buçuk su bardağı klorsuz suya bir tatlı kaşığı atınız ve kısık ateşte onbeş dakika demleyiniz.Demleme işlemi tamamlandıktan sonra sıcakken süzünüz.Onbeş gün boyunca hergün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu içiniz.İçildikten sonra hiçbir şey tüketmeyiniz.her defasında taze olarak hazırlanması şarttır.
 Bu formülü onbeş gün uyguladıktan sonra bir ay ara verip tekrar onbeşgün uygulayabilirsiniz.Daha sonra şikayetinizin seyrine göre dönem dönem uygulayınız.
 Sağlıklı günler dilerim.
Hekim öneri ve kontrollerini ihmal etmeyiniz.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Acıbadem Üniversitesi Muafiyet(Yeterlik) Şartları


  • Muafiyet Sınavı'na girmeyenler ile bu sınavda başarısız olan Tıp Fakültesi Öğrencileri, İngilizce Hazırlık Programına devam edeceklerdir.
İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINDAN MUAFİYET

Sınav 

Puan
AYES (Acıbadem Üniversitesi Yeterlilik Sınavı)
70
KPDS
75
ÜDS
75
TOEFL (PBT)
480-481
Bilgisayarda TOEFL (CBT)
170-172
İnternet üzerinden TOEFL (IBT)
70
IELTS (Akademik Total
6-6,5
Yukarıda belirtilen sınavlardan yeterli puana sahip olan öğrenciler, İngilizce Muafiyet Sınavı'na girmeksizin İngilizce Hazırlık Programından muaf sayılırlar.

12 Eylül 2012 Çarşamba

Atılım Üniversitesi Hazırlık Atlama Şartları


ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİK(PROFIENCY) SINAVI
 Profiency sınavı her akademik yılın başında,ortasında ve sonunda yapılır. Bu sınav neticesinde öğrencilerin Hazırlık Okulu İngilizce dil programlarına katılmalarına veya atlayıp ait oldukları bölüme hemen başlamalarına karar verilir.

Not: Sınavda Güncelleme Yapıldı.
Profiency Sınavı Not Değerlendirmesi
 Sınav 4 bölümden oluşmaktadır.Bu bölümler:
Reading,Use of English
Vocabulary ve Writing dir. Puanlama Reading 30,Use of English 35,Vacobulary 20,Writing 15 olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sisteminde listening ve speaking dâhil değildir. Geçer not 60 dır. İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölüm öğrencilerinin 70 not alması beklenir. Burslu öğrencilerin ise, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölüm öğrencilerinin 75,diğer bölüm öğrencilerinin 70 not alması gerekmektedir.

Profiency Sınavından Muaf Olmak için Geçerli Sınavlar
 Son iki yılda yapılan TOEFL sınavından 173,IELTS sıonavından 6 ve FCE sınavından C alan öğrenciler Yeterlilik sınavından muaf olup doğrudan bölümlerine kayıt yaptırabilirler. Ancak İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölüm öğrencilerinin TOEFL 213,IELTS 6.5 ve FCE B almaları gerekmektedir. Yeterlilik Sınavında bir kez başarılı olamayan öğrencilerin üniversiteye kaydından itibaren geçecek 2 akademik yol içerisinde açılacak Yeterlilik sınavlarına girme hakkı vardır.2 yıl içinde başarılı olamayan öğrencilerin üniversiteyle ilişkisi kesilir