Sayfalar

26 Aralık 2015 Cumartesi

Asus Zenfone 2 Laser Test Model C Hatası

Ülkemizde satılan Asus Zenfone 2 Laser akıllı telefonlarında Asus tarafından gerçekleşen bir hata bu telefonun kulllanıcıları tarafından fark edildi. Telefon cihaz bilgisi test model c olarak kaydedilmiş ve garanti belgesi de bu modele göre hazırlanmış. Bu durumda Aralık ayında alınan telefonun 2 yıl sonraki Aralık ayında bitmesi gerekirken cihaz test model olarak göründüğünden garanti Ağustos ayında bitiyor.
 Birçok mağazalar başta n11.com'daki birçok mağazanın satmış olduğu cihazlar olmak üzere, Bimeks ve Vatan çıkışlılarda dahil 2015/08 üretimli cihazlar www.asus.com sitesine kayıt ettirildiğinde cihaz bilgisi olarak "Test Model C" yazıyor. 20/12/2015 tarihinde edinilen bilgilere göre başka satıcılardan da satın alınıp cihazı "Test Model C" olarak görünen kişilerin olduğu bilgisi paylaşıldı.
  Asus Zenfone 2 Laser alacaklar buna dikkat etsin ve eski üretim cihaz alırlarsa asus resmi sitesine girip kontrol etsinler. Asus Türkiye tarafından net bir açıklama yapılmazken Asus Tayvan isteyen kullanıcılar form doldurup telefonları iade edebileceğini belirtildi.
  Özellikle n11,gittigidiyor,kliksa gibi mağazalarda büyük indirimlerle satılmaya devam eden test model cihazlarında normal model ve test model arasındaki fark var mı yok mu ? bunun cevabı asus tarafından verilmiyor.
  Sorunun çözümü olarak Test model C yazısı Asus tarafından değiştirilmeye başlandı. Cihazınızda bu yazı değişmediyse Asus la iletişime geçiniz. Dileyen kullanıcılar form doldurup telefonu iade edebilir.

  Yasalara göre test cihazlarının satışı yasaktır. Merak edilen diğer bir konu Asusa yaptırım olup olmayacağıdır. Test cihazları satılamaz ve sadece tanıtım yapan sitelere, firmalara dağıtılır.

20 Aralık 2015 Pazar

my123 Virüsünü Kaldırma

Bilgisayarınızda sizin farkınızda olmadan, istemediğiniz halde ve izniniz olmadan arama motorunuz, başlangıç sayfanız değişebilir. Hatta istenmeyen programlar kurulabilir.
  Bu programlar sizin istediğiniz dışında kurulur ve istemediğiniz sitelere bağlanmasına neden olur.Hatta tarayıcınızın arama motorunu ve başlangıç sayfasını değiştirseniz bile bu programlar tekrar aynı şekilde tarayıcınızın ayarlarını değiştirecektir.
  Peki gelelim asıl önemli konuya nasıl oluyorda bu zararlı programlar bilgisayarınıza kuruluyor. Farkında olmadan reklamlardan, torrentlerden, program crack sitelerinden, oyun crack sağlayan sitelerden bilgisayarınıza bulaşıyor.
  Bu programlardan nasıl kurtulabilirsiniz?
  Antivirüs programları kurtarmaya yaramıyor.Virüsü buluyor fakat kaldıramıyor. 

Bunun için yapmanız gerekenler;
·        Bilgisayarınıza Malwarebytes anti-malware bilgisayarınızı taratın.
·        Adwcleaner ile bilgisayarınızdaki reklam yazılımlarını temizleyin.

Daha sonra aşağıdaki programları kaldırın:
·        CinemaP-1.9c
·        CinemaPlus 3.2cV
·        Crossbrowse
·        Experience Comp
·        Forum Terminal
·        Friendly error
·        GamesDesktop
·        GoHD
·        GUPlayer
·        Mystart search unintall
·        Opera Stable 30 (siz bilerek yüklemediyseniz)
·        RegClean Pro
·        Remote Desktop Access - VuuPC
·        Shop And Save up
·        Software version Updater
·        SpaceSound Pro
·        Space Sound Pro Service

  • WordShark

18 Aralık 2015 Cuma

Victor Yetkili Servis Telefon Numarası

 Victor P1 ve U2 akıllı telefonlarıyla cep telefonu piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Daha önceden bilgisayarlarıyla tanınan Victor firmasının resmi internet sayfası ve telefonları kapalı olduğundan Victor kullanıcıları tarafından ulaşılamıyor. Asıl merak konusu kullanıcılar Victor akıllı telefonlarının servis desteğinin verilip verilmeyeceği?

Bunun için İnselberg A.Ş telefon numarasını arayabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz

  
 Inselberg İstanbul konumunda bulunuyor. Inselberg adresi: Perpa Ticaret Merkezi. Şirketle (0212) 222 1926 aracılığıyla irtibat kurabilirsiniz. Şirketle bernard@inselberg.com.tr e-posta adresinden irtibat kurabilirsiniz. Inselberg Bilisim Teknolojileri şirketle bağlantılı.


Victor Gaming Machine Servisi Kapandı mı

  Victor kullanıcıları yetkili servis firmalarına ulaşamıyor. Bunun nedeni Victor firmasının iflas etmesidir. Asıl önemli olan sorun Victor servis desteği kullanıcılara verilecek mi?
  Bilgisayarınızı Arena Bilgisayar dan aldıysanız servis desteğini burası verecek eğer Victor firmasından aldıysanız buradan servis desteğinin gelmesini bekleyeceksiniz fakat servis desteğinin ne zaman ve nasıl verileceği hakkında Victor tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

  Aynı durum Victor marka cep telefonları içinde geçerlidir.


14 Aralık 2015 Pazartesi

Sony Xperia S Root

Root programı Sony Xperia S JellyBean 4.1.2 (6.2.B.0.211) geçerlidir.
Xperia S telefona root için bilgisayarın telefonu tanıması ve driverlarının yüklü olması gerekmektedir.
 Driverlar yüklü değilse yüklemek için BURAYA Tıklayınız
 Root işlemleri için öncelikle telefonunuzu geliştirici seçeneklerinden hata ayıklama modunda ve bilinmeyen kaynaklara izin ver şeklinde bilgisayara bağlayınız.

Sonra aşağıdaki linkten programı indirip ekranda çıkan seçeneklerde bilgisayardan enter tuşuna basınız.

İndirdiğiniz programı zip den çıkartın ve çıkarılan dosyadan RUNME.bat tıklayın.
Programda sırasıyla kontrol amaçlı yukarda bahsettiğimiz işlemler sorulacaktır. Entera basın ve devam edin.

Önemli not: Bu işlemleri yapmadan önce telefonunuzun yedeğini alın ve garantiniz varsa root telefonu garanti dışı bırakır. Bu program unlock kilidi kaldırılmamış telefonlarda da çalışmakatadır. Başınıza gelecek sorunlardan bu blog sorumlu değildir.


Sony Xperia S Telefona Root Yapma,Cwm yükleme ve Rom Yükleme

 Bildiğiniz gibi Sony Xperia S telefonlar neredeyse tüm android sürüm yazılımlarını sorunlu bir şekilde aldı. Telefon ilk alındığı gibi stabilliğini kaybetti ve bu nedenle kullanıcılarını başka yazılımlara yönlendirdi.
  Asıl sorun Sony nin çıkardığı yeni telefonlar nedeniyle bu telefonu gözden çıkarmasıdır. Bu nedenle hata düzeltme yazılımı verdi fakat bunlar sadece belli sorunları çözdü ama asıl önemli olan konu Sony nin Xperia S kullanıcılarına ağır bir yazılıma mahkum etmesidir. Bu konuda Sony kullanıcılarına destek vermedi.
·        Stock yazılımdaki sorunlar:
·        Uygulamaların yavaş çalışması
·        Wifi çekim gücü zayıflaması
·        Uygulama ve oyunlardan atma
Telefonun donması(rehber,arama ve kamerada bekletme)
Bunun gibi belli başlı sorunlar Xperia S kullanıcılarının custom romlara yöneltti.
Bu telefona Custom Rom yüklemeden önce yapmanız gerekenler;
Öncelikle telefonun yedeğini alın. Bunu sony pc companion yada telefonda bulunan sony nin kendi yedekleme uygulmasıyla yapabilirsiniz.
Diğer yapılacak ilk adım Xperia S bootloader kilidini açmaktır.
Daha sonra telefona Root ve CWM yükleme işlmeleri yapılacak.
Her ihtimale karşılık flash tool programını indirmelisiniz.

Yedeklerinizi almayı unutmayınız.

Otomobil Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  Otomobil lastiği alırken öncelikle lastiğin ölçülerinin bilinmesi ve kullandığınız otomobile uygunluğu bilinmelidir. Ayrıca tercihinizi mevsim şartlarına göre de yapmanız gerekir.
  İlk olarak lastik ölçülerinin bilinmesi gerekir. Bunun için şunlara bakılmalıdır.




Resimde görüldüğü gibi
1 – (175) Nominal Kesit Genişliği (mm) İlgili janta uygun takılmış ve hava ile şişirilmiş bir lastiğin dıştan dışa yanalşar arasında kalan en geniş mesafenin (kabartma yazılar hariç) mm cinsinden nominal gösterimidir. Ölçülerek bulunan kesit genişliği değeri ile lastiğin üzerinde yazılı olan nominal kesit arasından farklı olabilir.
2 – (70) Kesit Oranı Kesit yüksekliğinin kesit genişliğine yüzde olarak oranıdır. Kesit oranı azaldıkça, lastik kesit (yanak) yüksekliği azalır. (60, 70 serisi gibi…)
3 – (R) Radyal Lastik
4 – (13) Jant Çapı (İnç)
5 – (82) Yük Endeksi Belirtilen hız limitinde lastiğin taşıyacağı maksimum yüktür.

Lastiğinizde bulunan 1-2-3-4-5 değerlerlerine uygun bir lastik alabilirsiniz.

Önemli Not: Yukardaki ölçüler temsilidir. Sizde kendi otomobilinizdeki lastiğe bakıp bu ölçülere bakınız. Ona göre lastik alınız.