Sayfalar

12 Eylül 2012 Çarşamba

Atılım Üniversitesi Hazırlık Atlama Şartları


ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİK(PROFIENCY) SINAVI
 Profiency sınavı her akademik yılın başında,ortasında ve sonunda yapılır. Bu sınav neticesinde öğrencilerin Hazırlık Okulu İngilizce dil programlarına katılmalarına veya atlayıp ait oldukları bölüme hemen başlamalarına karar verilir.

Not: Sınavda Güncelleme Yapıldı.
Profiency Sınavı Not Değerlendirmesi
 Sınav 4 bölümden oluşmaktadır.Bu bölümler:
Reading,Use of English
Vocabulary ve Writing dir. Puanlama Reading 30,Use of English 35,Vacobulary 20,Writing 15 olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sisteminde listening ve speaking dâhil değildir. Geçer not 60 dır. İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölüm öğrencilerinin 70 not alması beklenir. Burslu öğrencilerin ise, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölüm öğrencilerinin 75,diğer bölüm öğrencilerinin 70 not alması gerekmektedir.

Profiency Sınavından Muaf Olmak için Geçerli Sınavlar
 Son iki yılda yapılan TOEFL sınavından 173,IELTS sıonavından 6 ve FCE sınavından C alan öğrenciler Yeterlilik sınavından muaf olup doğrudan bölümlerine kayıt yaptırabilirler. Ancak İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölüm öğrencilerinin TOEFL 213,IELTS 6.5 ve FCE B almaları gerekmektedir. Yeterlilik Sınavında bir kez başarılı olamayan öğrencilerin üniversiteye kaydından itibaren geçecek 2 akademik yol içerisinde açılacak Yeterlilik sınavlarına girme hakkı vardır.2 yıl içinde başarılı olamayan öğrencilerin üniversiteyle ilişkisi kesilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.