Sayfalar

15 Mart 2013 Cuma

Samsung Galaxy S4 Fiyatı ve Özellikleri


Yeni çıkan ve piyasaya sürelecek olan Samsung Galaxy S4, teknoloji dünyasına New York’ta gerçekleştirilen özel bir etkinlikte tanıtıldı. Tasarımı, donanımı, boyutları, kamerası derken kullanılan malzemesine kadar konuşulan S4, sızılan haberleri doğruladı. Büyük bir sürpriz bekleyen kullanıcılarımız için elimizde olmasa da üzücü haberi vermek zorundayız; Evet, sızılan bilgiler aynı. Yani dedikoduların dışında ekstra bir donanım veya özellik söz konusu değil.

 Samsung Galaxy S4 Teknik Detaylar:
• 4.99inç 1080p Super AMOLED HD ekran (441ppi)
• 1.6GHz 4+4=8 çekirdekli işlemci (4G’li modeller için 1.9GHz dört çekirdekli işlemci)
• 2GB LPDR2 RAM
• 13 MP arka ve 2 MP ön kamera
• 16 GB / 32 GB / 64 GB dahili hafıza seçenekleri ve 64 GB’a kadar MicroSD desteği
• Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve geliştirilmiş TouchWiz
• Bluetooth 4.0, NFC ve Uzaktan kumanda için kızılötesi
• 4G LTE erişimi
• MHL 2.0
• 2600 mAh’lik pil gücü
• 136.6 mm x 69.8 mm x 7.9 mm kasa boyutları ve 130 gr ağırlık
• Siyah ve beyaz renk seçenekleri
 8 Çekirdekli İşlemci: Üzerinde 8 çekirdekli bir işlemci bulunan Samsung Galaxy S4, ARM’nin big.LITTLE mimarisine sahip. 4 yerleşik ve 4 de sanal olmak üzere 8 çekirdekten oluşan S4, 4 adet süper güçlü ARM Cortex A15 tabanlı işlemciye sahipken, 4 adet de Cortex A7 tabanlı sanal işlemciyle gücünü tamamlıyor.

İki ayrı işlemci tabanının kullanılmasında etkili olan Cortex mimarileri, batarya tüketiminin minimize edilmesi için tasarlanmış. İnternet, müzik, mesajlaşma veya telefonla konuşma gibi işlemlerde A7, oyun, video, yüksek performans gerektiren uygulamalarda ise A15 aktif oluyor. Toplamda 1.3 GHz+1.6 GHz = 1.9 GHz işlemci çalışma saatini tamamlayan S4, bu iki ayrı işlemcileri aynı anda kullanamıyor.

Exynos 5410 koduna sahip işlemci, 28 nm teknolojisiyle üretiliyor olması nedeniyle de çok daha az ısınıyor. Grafik olarak yeni bir işlemci deneyen Samsung, kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak mı?

Bellek: 2 GB LPDR3 RAM’in kullanıldığı Galaxy S4’te, kullanıcının ve telefonun her türlü gereksinimini karşılayabilecek bir cihaz olmuş. 16 GB / 32 GB / 64 GB gibi dahili hafıza seçenekleriyle gelen S4, 64 GB’a kadar MicroSD kart ile desteklenebiliyor.

 Ekran ve Görüntü Kalitesi: 4.99 inçlik bir ekran boyutuyla kullanıcılarının karşısına çıkan Samsung Galaxy S4, 1080p Full HD bir ekran çözünürlüğü sunuyor. 441 ppi’lık piksel başına düşen yoğunluk performansı, Super AMOLED ile kendini tamamlıyor. Yüksek çözünürlüğün ve berrak ekranın korunmasında ise Corning Gorilla Glass 3 tercih edilmiş.

Telefonun üstünde 13 MP’lik bir arka kamera ve 2 MP’lik ön kamera mevcut. Arka ve ön kamera aynı anda eş zamanlı olarak aktif olarak kullanılabiliyor, ekranın yarısına 2 kamera da sığdırılabiliyor. Bu sayede istenildiğinde video’yu çeken kişi de küçük bir ekranda görünüyor olacak.

Heyecan Verici Özellikler: Samsung Galaxy S4 ile birlikte gelen ivme ölçer, jiroskop, dijital pusula ve ışık sensörünün yanı sıra bu modelde bir de kızılötesi portu kullanılmış. Bu sayede kendi üzerindeki uygulama sayesinde uzaktan kumanda olarak kullanılabilecek.

Diğer bir yenilik ise barometre ve termometre oluyor. Bu işlevlerin kullanılabileceği yeni ve yaratıcı uygulamalar S4 kullanıcılarını oldukça şaşırtacak gibi duruyor. Üzerindeki RG uyarı ışığı sayesinde durum bildirimleri daha kolay bir şekilde algılanabilecek.

Tasarım: Yalnızca 7.9 mm inceliğe ve 130 gramlık hafifliğe sahip amiral gemisi, iddiaları doğru çıkaran polykarbondan üretildi. Esneklik ve hafiflik ilkesini daha da ileri taşıyan Samsung, kullanıcılarını sağlamlık konusunda ne kadar ikna edebilir zaman gösterecek. Çerçeve olarak kardeşi Galaxy S3’e çok benzeyen yeni akıllı modelin boyutunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmamış.

Yazılımsal Yenilikler: Samsung, Galaxy S4 modelinin donanım zenginliğini yazılımla tamamlamış. Bu yeni yazılımlar arasında gelen ve en dikkat çekici özellik ise S Translate. Bu özellik Türkçe olarak desteklenmiyor ancak Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, İspanyolca ve İngilizce olmak üzere 9 dil desteğine sahip. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, telefonlarını temel işlevler için bir çevirmen olarak kullanabilecekler.

Ayrıca bir diğer güzel özellik S-Voice Car, her ne kadar Türkçe desteği olmasa da Galaxy S4’ün araba kullanırken kolaylıkla kullanılabilmesi sağlanmaya çalışılmış. Kullanıcı, araba kullanırken bildirimler hakkında size bilgi verebilecek, istenildiğinde mesajları sesli okutabilecek ve sesli olarak yol tarifi alabilecek. Bir nevi S4, kullanıcısının özel asistanı niteliğini taşıyor da denilebilir.

 Smart Scroll ve Smart Pause: Samsung Galaxy S4’ün sızıntı özelliklerinin arasında en çok konuşulan detaylardan biri de akıllı göz takip sistemi olmuştu. Kullanıcıların beklentisi bu konuda yazılan haberlerle tam çürütülmüşken Samsung beklenilen bombayı patlattı.

Smart Scroll işlevi sayesinde Galaxy S4, sadece göz hareketlerinizle bile bir takım görevlerde bulunabiliyor. Bir sonraki fotoğrafa geçme, e-kitap okurken sayfa değiştirme gibi temel işlevler olsa da heyecan verici ve kolaylık sağlayacağı kesin. Diğer yandan en dikkat çeken özelliklerden biri de Smart Pause, yani siz bir video seyrederken ekrana bakmadığınız anda otomatik olarak durduruluyor.

Drama: Bu özellik sayesinde Galaxy S4, 100 fotoğraf karesini sadece 4 saniyede yakalayabiliyor.

Eraser: Eğer bozuk kareler varsa bunları hızlı bir şekilde temizleyebiliyorsunuz.

Dual Mode: Her iki kamera da video veya fotoğraf çekerken aktif olarak kullanılabiliyor.

S Travel: Bu özellik ile telefonunuz seyahatlerinizi algılayabiliyor. Mesela bulunduğunuz konumdan farklı bir yere gittiğinizde Galaxy S4 gittiğiniz yerde çektiğiniz fotoğrafları sizin adınıza farklı bir albümde toplayıp gruplayabiliyor.

S Health: Galaxy S4’ün S Band, Body Scale, Heart Rate Monitor aksesuarları ile kullanılabilecek olan bu özellik sayesinde, telefonunuzu tam anlamıyla sağlık tarayıcısına dönüştürebiliyor.

Air Call Accept: Gelen çağrıları kabul etmek için ekrana karşı elinizi dalgalandırmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.