Sayfalar

26 Aralık 2015 Cumartesi

Asus Zenfone 2 Laser Test Model C Hatası

Ülkemizde satılan Asus Zenfone 2 Laser akıllı telefonlarında Asus tarafından gerçekleşen bir hata bu telefonun kulllanıcıları tarafından fark edildi. Telefon cihaz bilgisi test model c olarak kaydedilmiş ve garanti belgesi de bu modele göre hazırlanmış. Bu durumda Aralık ayında alınan telefonun 2 yıl sonraki Aralık ayında bitmesi gerekirken cihaz test model olarak göründüğünden garanti Ağustos ayında bitiyor.
 Birçok mağazalar başta n11.com'daki birçok mağazanın satmış olduğu cihazlar olmak üzere, Bimeks ve Vatan çıkışlılarda dahil 2015/08 üretimli cihazlar www.asus.com sitesine kayıt ettirildiğinde cihaz bilgisi olarak "Test Model C" yazıyor. 20/12/2015 tarihinde edinilen bilgilere göre başka satıcılardan da satın alınıp cihazı "Test Model C" olarak görünen kişilerin olduğu bilgisi paylaşıldı.
  Asus Zenfone 2 Laser alacaklar buna dikkat etsin ve eski üretim cihaz alırlarsa asus resmi sitesine girip kontrol etsinler. Asus Türkiye tarafından net bir açıklama yapılmazken Asus Tayvan isteyen kullanıcılar form doldurup telefonları iade edebileceğini belirtildi.
  Özellikle n11,gittigidiyor,kliksa gibi mağazalarda büyük indirimlerle satılmaya devam eden test model cihazlarında normal model ve test model arasındaki fark var mı yok mu ? bunun cevabı asus tarafından verilmiyor.
  Sorunun çözümü olarak Test model C yazısı Asus tarafından değiştirilmeye başlandı. Cihazınızda bu yazı değişmediyse Asus la iletişime geçiniz. Dileyen kullanıcılar form doldurup telefonu iade edebilir.

  Yasalara göre test cihazlarının satışı yasaktır. Merak edilen diğer bir konu Asusa yaptırım olup olmayacağıdır. Test cihazları satılamaz ve sadece tanıtım yapan sitelere, firmalara dağıtılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.