Sayfalar

3 Temmuz 2012 Salı

Konservatuar Yardımcı Kaynaklar


  Konservatuar için Yardımcı kitaplar 

Diksiyon için gerekli kaynaklar;

1.M.E.B. yayınları [ Alıştırmalı diksiyon sanatı] Yazar : Nüzhet ŞENBAY
2. M.E.B. yayınları [Diksiyon alıştırmaları] Yazar : Murat ATAK (daha detaylı)


3. Cezmi Koca’nın yazmış olduğu '' Konservatuar sınavlarına hazırlık'' adlı kitap... Adından da anlaşılabileceği üzere sınava girmeden önce neler yapılması gerektiğini,konservatuarı olan okullar,özel okullar, özel  kurslar,içeriği,şartları,nelere dikkat edilmesi gerektiği, konservatuara hazırlanırken tiratların nasıl olması gerektiği,nelere dikkat edilmesi gerektiği ve dünya yazarlarından tirat örnekleriyle ilgili (erkek ve kadın olarak ayrılmış şekilde) geniş bir bilgi veriyor.
 
    İlk defa sınava girecekler için özellikle tavsiye ettiğim kitabin çok fazla faydasını göreceklerdir. Tiyatrocu olmalı mıyım, olmamalı mıyım? Yada neden olmalıyım gibi bir çok soruya cevap verebilecek en güzel kitaplardan birisi.
                                           
4. Özdemir Nutku'nun yazdığı tiyatro tarihi 1ve 2 yi muhakkak alınması gereken bir kitap.
Tiyatro Tarihi Kitabı
5. Yılmaz Arıkan'in yazmış olduğu ''Tiyatro eğitimi'' adli kitabı alıp okuyun. Dünya yazarları,ustalar,monologlar,düşünce sanatları,başlattığı akımlar,öncü olduğu konular içeriyor. Tiyatro alanında çok önemli konulara değinmiş bu kitabı almanızda fayda var.
Tiyatro Eğitimi Kitabı

6. En önemli yardımcı kaynak T. Yılmaz öğüt eseri olan 100 monolog serisi. (toplam 4 kitap) Hem oyunla ilgili kısa özetler, hem de karakterler hakkında küçük bilgiler içeriyor. Özellikle tirat arayan öğrenci adayları için bulunmaz fırsat.

Sınava girecek adaylara başarılar.

2 yorum:

  1. konservatuar için hangi liseye gitmek gerek

    YanıtlaSil
  2. Konservatuar için lise yok zaten konservatuar şartlarında lise mezunu olmak gerekiyor.Lise mezunu olan 21 yaşını doldurmamış ve iki aşamalı özel yetenek sınavını kazanan adaylar konservatuar öğrencisi olmaya hak kazanırlar.Yetenek sınavında adaylardan, Dört yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler Lisans diploması alarak mezun olurlar. Yetenek sınavlarına girip konservatuar okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.